Permanente make-up        Beauty tips Menu        Artikel toevoegen            Adverteren        Info Links

Ooglidcorrectie cosmetische chirurgie risico's behandeling littekens herstel resultaten ooglid correctie plastische chirurgie


Tattoo voorbeeldenZend deze pagina naar een vriend/in.
Voeg deze site toe aan je favorieten!

Beauty : Schoonheidstips: Informatie plastische en esthetische chirurgie terug naar menu plastische chirurgie
_______________________________________________________________________________________________________
Ooglift of Blepharoplastie
Voor wie en wanneer is een ooglidcorrectie geschikt ?

Blepharoplastie kan je uiterlijk veranderen en je zelfvertrouwen verbeteren, maar het zal niet altijd beantwoorden aan jouw ideaal beeld voor je uiterlijk of ervoor zorgen dat anderen je anders behandelen. Voordat je beslist een operatie te ondergaan dien je goed na te denken over je verwachtingen en ze uitgevoerd bespreken met je chirurg.

De beste kandidaten voor een ooglidcorrectie zijn mensen die zoeken naar verbetering, maar geen perfectie voor hun uiterlijk. Als je lichamelijk gezond, psychologisch stabiel bent en realistische verwachtingen hebt is er in principe geen probleem. Een ooglid correctie word meestal uitgevoerd vanaf 35 jaar, maar als hangende oogleden en wallen een familietrekje zijn kan het voorkomen dat een ooglidcorrectie op een jongere leeftijd word uitgevoerd.

Sommige medische toestanden kunnen een blepharoplastie riskanter maken zoals schildklierproblemen, droge ogen of een gebrek aan traanvocht, hoge bloeddruk of andere circulatie stoornissen, cardiovasculaire stoornissen en diabetes. Een losgekomen netvlies of glaucoom geeft ook reden tot voorzichtigheid, raadpleeg je oogarts voordat je een oogoperatie laat uitvoeren.
___________________________________________________________________________________________________________
Bij elke vorm van chirurgie zijn er risico’s en onzekerheden

Als blepharoplastie word uitgevoerd door een gekwalificeerd en ervaren plastisch chirurg komen complicaties weinig voor. Toch is er altijd een kans op complicatie zoals infectie of een reactie op de verdoving. Je kan de risico’s beperken door goed de instructies van je plastisch chirurg op te volgen zowel voor als na de operatie .

Eventuele complicaties bij een ooglidcorrectie zijn ; dubbel of wazig zicht gedurende enkele dagen, tijdelijke zwelling aan de ooghoeken en assymetrie na genezing of littekenvorming. Nadat de draadjes zijn verdwenen verschijnen soms kleine witte puistjes of millia, je plastische chirurg kan ze eenvoudig verwijderen met een naaldje. Na een ooglid correctie hebben sommige mensen moeilijkheden met hun ogen te sluiten als ze slapen, slechts in enkele gevallen is dit blijvend. Een weinig voorkomend verschijnsel is ectropion of naar buiten gedraaid onderste ooglid. Als ectropion zich voordoet kan een bijkomende operatie nodig zijn.
___________________________________________________________________________________________________________
Hoe bereid je een oogcorrectie voor ?

De eerste consultatie met je plastisch chirurg is heel belangrijk. Hij zal je volledige medische toestand en verleden nodig hebben, bereid je dus voor om hem deze gegevens te verstrekken. Informeer je chirurg over eventuele allergieen, vitamines of medicatie die je neemt ook al zijn ze niet op voorschrift, eventuele inname van drugs en of je rookt. Tijdens de consultatie zullen je ogen en de productie van je traanvocht getest worden. Als je een probleem aan de ogen hebt en regelmatig een oogarts bezoekt, dien je alle informatie aan je chirurg door te geven. Als je een bril of contactlenzen draagt is het handig om dit bij de consultatie mee te brengen.

Je zal samen met je plastisch chirurg je verwachtingen en mogelijkheden bespreken en of je enkel het bovenste ooglid of het onderste ooglid zal doen of beide oogleden, of er overtollig vet dient weggehaald te worden en of je het wilt combineren met andere esthetische ingrepen. Je chirurg zal ook uitleggen welke technieken en verdoving hij zal gebruiken, waar de ingreep zal plaats hebben, de risico’ en kosten die een ooglidcorrectie met zich meebrengt en de opties die je eventueel hebt.

De meeste ziekteverzekeringen dekken geen puur cosmetische ingrepen, maar als je kan bewijzen dat je overhangende oogleden je zicht belemmeren kan je meestal een terugbetaling genieten. Informeer dus bij je ziekteverzekering. Aarzel niet eender welke vragen die je hebt aan je arts te stellen, zeker wat betreft je verwachtingen over de ingreep en waarover je je zorgen maakt.
___________________________________________________________________________________________________________
Net voor een ooglift.

Je plastisch chirurg zal je specifieke instructies geven om je op een ooglidcorrectie voor te bereiden, inclusief richtlijnen voor bepaalde voeding, dranken, roken, het nemen of vermijden van bepaalde vitamines en het wassen van je gelaat. Volg deze instructies nauwkeurig op, ze zullen ervoor zorgen om de ingreep vlotter te doen verlopen. Voorzie ook dat iemand je oppikt om je naar huis te rijden na de operatie en je eventueel te helpen de eerste dagen als het nodig mocht zijn.
___________________________________________________________________________________________________________
Welke vormen van verdoving of anesthesie wordt gebruikt bij ooglid correctie ?

Een ooglidcorrectie word meestal uitgevoerd onder lokale afhankelijk van de voorkeur van je behandelende arts. Bij lokale verdoving geeft men meestal een kalmeringsmiddel terwijl de zone rond je ogen verdoofd word . Je blijft wakker tijdens de ingreep, maar je zal ontspannen zijn en geen pijn voelen. Bij een algemene verdoving slaap je tijdens de hele procedure.
___________________________________________________________________________________________________________
Hoe verloopt de behandeling van een ooglidcorrectie ?

Een ooglift duurt meestal 1 tot 3 uur afhankelijk of je enkel je bovenste of ook je onderste oogleden wil laten liften. Meestal worden eerst de bovenste oogleden gedaan en dan de onderste. De chirurg maakt meestal een insnijding die de natuurlijk ooglijn volgt in de plooi van je bovenste ooglid en net onder de wimperlijn van je onderste ooglid. De insnijdingen kunnen doorgetrokken worden in de kraaiepootjes aan de buitenste ooghoeken. Overtollige huid en vetweefsel word weggehaald en spiertjes worden eventueel weer aangespannen.

Achteraf worden de insnijdingen gesloten met hele fijne draadjes. Als je vetophoping aan het onderste ooglid hebt, maar er dient geen huid weggenomen te worden, word de ooglidcorrectie meestal uitgevoerd met een insnede aan de binnenkant van het onderste ooglid waardoor geen zichtbare littekens overblijven.
___________________________________________________________________________________________________________
Hoe verloopt het herstel en wat kan je verwachten na een ooglift ?

Na de operatie zal de chirurg waarschijnlijk een verband aanbrengen en eventueel je oog bevochtigen met oogdruppels. Je oogleden kunnen strak en pijnlijk aanvoelen als de verdoving is uitgewerkt, maar meestal worden pijnstillers voorgeschreven om de pijn te verzachten. Bij ernstige pijn moet je onmiddelijk je arts contacteren.

Je arts zal je aanraden om je hoofd rechtop te houden en eventueel een ice pack aan te brengen om kneuzing en zwelling te beperken. Het kan voorkomen dat je ogen de eerste week snel tranen en gevoelig zijn voor licht. Soms heb je enige dagen wazig of dubbel zicht. Je plastisch chirurg zal je gedurende de eerste twee weken nauwlettend opvolgen en draadjes worden meestal na twee dagen tot een week verwijderd. Als de draadjes eenmaal verwijders zijn zal de zwelling en eventuele verkleuring rond je ogen geleidelijk afnemen. Je zal je er een stuk beter uitzien.
___________________________________________________________________________________________________________
Wanneer kan je je dagelijkse bezigheden hervatten na een ooglift of ooglidcorrectie ?

Na 2 of 3 dagen kan je terug lezen en televisie kijken, maar je zal geen contactlenzen kunnen dragen gedurende ongeveer een week en zelfs na een week kunnen ze een tijdje vervelend aanvoelen. De meeste mensen zijn klaar om weer onder de mensen te komen of te gaan werken na een week tot 10 dagen. Tegen die tijd – afhankelijk van je vermogen om te genezen en de raadgevingen van je arts – kan je weer make-up dragen om eventuele kneuzingen te verbergen.

Je kan een tijdje gevoelig blijven voor zonlicht en wind, dus je draagt best een zonnebril als je naar buiten gaat of een speciale sunblock voor de oogleden. Je chirurg zal je waarschijnlijk vertellen je activiteiten tot een minimum te beperken gedurende de eerste 3 tot 5 dagen en hoge inspanningen zoals intensief sporten tot een week of drie na je ooglift. Je drinkt ook best geen alcohol want het bevordert het vasthouden van vocht. Roken is bij elke operatie af te raden, het kan je genezingsprocedure aanzienlijk vertragen en de kans op blauwe plekken en littekenvorming neemt toe.
___________________________________________________________________________________________________________
De resultaten en je nieuwe uiterlijk na een ooglift of ooglidcorrectie .

Genezen is een geleidelijk proces en de littekens van een ooglidcorrectie kunnen lichtjes roze blijven voor een tijdje. Uiteindelijk zullen ze vervagen tot een dun bijna onzichtbaar lijntje. Het liftende effect van je ogen en de jeugdigere look zullen jaren aanhouden, voor sommigen zelfs permanent.

Terug naar menu plastische chirurgie
___________________________________________________________________________________________________________

Zie ook : Borstvergroting - Borstreductie - Borstlift - Borstreconstructie - Liposuctie - Bodylift - Buiklift

Deze pagina's zijn uitsluitend informatief bedoeld, geen van de beschreven behandelingen tenzij de permanente make-up word door ons uitgevoerd.
Om praktische redenen worden dan ook geen vragen beantwoord betreffende de omschreven behandelingen zowel via mail als telefonisch.
U neemt best kontakt op met mensen die de betreffende specialisaties uitvoeren of die mogelijk aan de pagina's gelinkt zijn,
zij zullen u ten volle kunnen informeren.


U vind op de site ook : Permanente make-up - Voor en na foto's permanente make up - Veel gestelde vragen permanent make-up

© Beauty Touch Studio voor permanente make-up Antwerpen Merksem België Pascale van Gils